sâmbătă, 9 octombrie 2010

De ce doamne iarta-maaaaa...

...ai venii din Franta , Anglia , China , sau orice alta tara pentru a studia in Romania ? Ma bate gandul sa ii intreb pe studentii din programul Erasmus de la mine de la facultate. De ce fiind intr-o tara cu mai multe posibilitati ai venii intr-o tara second hand sa studiezi???

10 comentarii:

  1. Pentru ca nu platesc absolut nimic (nici camine, nici cantine, plus bani de cheltuiala de la statul nostru) si au garantate notele de 5? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. E de 4000 de euro taxa , cel putin la maine la facultate asa e pentru studentii care nu sunt in programu erasmus si crede-ma ca am o gramada de straini care dau puri si simplu banii astia . Si s-ar putea sa ai si tu dreptate , dar asta inseamna mediocritate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da-mi voie sa te corectez. Nu este o tara "second-hand". Candva, in aceasta tara, educatia ocupa un rol primordial in vietile oamenilor. Daca nu iti convine, poti pleca. E vina voastra, a studentilor, ca stati cu mainile in san, si platiti ca innecatii sume fabuloase pentru ca directorii facultatilor sa aiba burtile pline. Va multumiti, mintindu-va ca "e o facultate buna". In Romania, nu exista o facultate profesionista, unde sa nu existe spaga, iar seriozitatea studentilor sa fie maxima. Repet,e vina studentilor. Si alta data, invata te rog sa nu mai folosesti apelative diferite adresate tarii...

    RăspundețiȘtergere
  4. tara e de prima clasa, oamenii sunt de prima clasa dar ne situam langa tarile africane la stil de viata, de ce oare ?

    Ei vin nu sa studieze, ei vor sa exploreze gradina carpatilor cred eu :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @UnStilMaiVechi Dragul meu , mentalitatea din aceasta tara , cel putin a unora este second hand , mai ales a celora care ne conduc , ceea ce m-a dus la concluzia ca Romania a devenit o tara second hand . Nu mai traim de mult in "micul paris" si eticheta pusa Bucurestiului "jungla de asfalt se potriveste manusa" .Te pup.

    @pitistyle Nu cred ca oamenii mai sunt de prima clasa , cel putin 60% din ei nu mai merita aceasta titulatura . Cat despre astia care vin sa studieze pe la noi , iti impartasesc parerea . Cred ca oamenii vin sa se distreze , presupun ca in tarile lor aproape perfecte se plictisesc de prea multe reguli . Am calatorit si eu ceva si pot spune urmatoarele lucruri : Regret ca am ramas aici.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu putem judeca o turma dupa cateva oi. Credeti-ma, inca exista oameni care tin steagul sus si lupta. Cat despre studentii straini, sa iti spun un lucru. Ei vin in Romania pentru ca aici isi permit. Nu imi imaginez pe cineva, fara un suport financiar puternic in spate, sa se inscrie pentru 3 ani la Harvard sau altundeva. Faptul ca se intra foartte usor aici, imi mai da inca un motiv sa spun ceva despre acest sistem de educatie. Inca o data repet, in studenti sta puterea. Incerc sa promovez cat mai mult nationalismul, pentru ca in spiritul acestuia, intalnesti respectul, bunul simt si dragostea de tara. Printre atatia cocalari, homosexuali, tigani si multe alte corcituri, e nevoie de rezistenta...

    RăspundețiȘtergere
  7. UnStilMaiVechi are dreptate partial... nu numai studentul roman are o problema, ci si profii in cauza deoarece pretind spagile - ce-ar fi daca ar avea si oamenii astia o coloana vertebrala?

    Toata tara asta are o problema mare: lipsa de unitate. Asa si cu studentii: daca s-ar pune toti impotriva profilor care pretind spagute and stuff, s-ar schimba ceva si ar ramane doar elitele in facultati - elite care, in mod garantat nu ar putea lua nici macar note de 8, daca totul ar fi pe buna dreptate.

    Dar cum poti sa schimb mentalitatea unui spagar, daca te duci singur sa incerci sa faci revolutie? Faci revolutie... la restante peste restante si... la exmatriculari.

    Tara asta e irecuperabila, doar prin faptul ca suntem condusi de... cine suntem condusi. E o tara SH pentru ca se incalca cu nesimtire CONSTITUTIA ROMANIEI, dandu-se legi, HG-uri, OG-uri cu efect retroactiv, iar noi, toti care suntem pe aici facem greseala ca tipam si nu o facem organizat, impreuna, cu totii, pe strazi, ci doar in propriile case uitandu-ne la TV. Dar... asta e alta mancare de peste...

    RăspundețiȘtergere
  8. Toti va legati de conducerea tarii. Cati ati votat? :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Pe nimeni. Dar voi vota cu siguranta Partidul Nationalist.(http://blog.nouadreapta.org/2010/09/semneaza-si-tu-pentru-infiintarea-partidului-nationalist/)

    RăspundețiȘtergere
  10. pentru ca orice tara cu posibilitati are si oameni "second hand" sau chiar..third...ratati faliti care gasesc la noi singura sansa de a "merge mai departe"

    RăspundețiȘtergere